פוסט מס' 31 – איך מְנִיעִים התחדשות עירונית בבניין שלי? הסכם נוֹן שׁוֹפּ – מתחילים. 🎗️
פרויקטים של התחדשות עירונית הם הזדמנות מעולה עבור בעלי דירות בבניינים ישנים, הזדמנות טובה עבור יזמים ואף הזדמנות טובה עבור הרשויות המקומיות.
עם התפתחות התחום וזיהוי הפוטנציאל, צמחו לאורך השנים בשטח גורמים שפועלים להחתים בעלי דירות בבניינים פוטנציאלים להתחדשות על הסכמי בלעדיות (ואף הסכמים סופיים געוואלד) כדי להעביר את הפרויקטים ליזמים.
לרוב יוזמת מארגנים ויזמים מקדמת את התהליך המבורך של ההתחדשות העירונית. עם זאת, עלה הצורך להגן על האינטרסים של בעלי הדירות בפרויקטים כאלה, שאינם בהכרח בעלי הידע ההבנה או הניסיון בתחום. בשל כך, נוסף לספר החוקים חוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות) בשנת 2017 (להלן: "החוק").
מהו הסכם נוֹן שׁוֹפּ בפרויקט התחדשות עירונית
נוֹן שׁוֹפּ (Non-Shop) הוא מסמך להתחייבות להימנעות מניהול משא ומתן או שלא להתקשר בכל הסכם אחר בעניין ארגון בעלי הדירות באותו בניין או קידום עסקת התחדשות עירונית בדרך אחרת, אלא בהסכמת המארגן, עליו מבקש המארגן שיחתמו בעלי הדירות.
המארגן מעוניין להשקיע בשקידה את זמנו ומשאביו כדי לקדם פרויקט בר-קיימא של התחדשות עירונית באמצעות איתור יזם, כמו גם את הזמן הדרוש לגבש את הרוב הנדרש בקרב בעלי הדירות. לשם כך המארגן מבקש מבעלי הדירות להימנע מניהול מו"מ או התקשרות לתקופה מוגבלת, כדי לאפשר לו למצות את התהליך.
עם זאת, ישנם מקרים בהן בעלי דירות נקשרים בהתחייבות חד צדדית אשר עלולה לכבול אותם בהתחייבות שעלולה לתקוע אותם לתקופה מתמשכת שבדיעבד יתקשו לצאת ממנה והשלכותיה אינן ידועות להם. בשל כך, מומלץ כי טרם חתימה על מסמך דומה (או כל מסמך עם גורמים מעורבים בתחום), בעלי הדירות יתייעצו עם עו"ד מקצועי המייצג בעלי הדירות בהתחדשות עירונית.
האם כדאי להיעזר בשירותי מארגן לקידום פרויקט התחדשות עירונית בבניין שלכם? מי יכול להיות מארגן? מהם הפרמטרים המומלצים בבחירת מארגן ועוד? מוזמנים לבקר בבלוג.וטליב בפוסט מס' 23.
מה השלב הראשון בעבודת המארגן בפרויקט התחדשות עירונית?
טרם החתימה הראשונה על הסכם נון-שופ להתחדשות עירונית עם בעלי הדירות בבניין, המארגן צריך לכנס את בעלי הדירות לשם הסבר על הסכם הארגון לעסקת התחדשות עירונית.
מה קורה בכינוס?
בכינוס המארגן יפרט לפני בעלי הדירות את כל אלה:
- מהות ההסכם ועיקרי חוק זה;
- אם פועל מטעם יזם;
- שכר הטרחה שישולם לו בעבור קידום פרויקט ההתחדשות העירונית (ככל שהוא ידוע באותו מועד);
- אם יש לו עניין אישי הנוגע לעסקה (מה זה עניין אישי? בהמשך הפוסט – חפשו בלי פוֹיְלֵעשְׁטִיקִים);
- אם בעל דירה בבניין פועל מטעמו לשם קידום ההסכם עם שאר בעלי הדירות;
- מידע בדבר הרשות להתחדשות עירונית והממונה לעניין פניות דיירים בהתחדשות עירונית, וכן בדבר המנהלת העירונית הפועלת בעיר (ככל שישנה);
- אפשרות לתרגום הסכם הנון-שופ לאמהרית, רוסית או ערבית (אם ביקשו לפחות 20% מבעלי הדירות בכנס).
מתי מארגן יכול לסמן וִי ויכול להתחיל להחתים על נון-שופ?
המארגן ייחשב כמי שמילא אחר חובת כינוס בעלי הדירות בבניין בהתקיים כל אלה:
- הודיע לבעלי הדירות על דבר הכינוס ומועדו 7 ימים לפחות בטרם המועד שנקבע;
- הודעה על מועד הכנס הוצגה במקום בולט על גבי הבניין או בתוכו;
- בכנס השתתפו 40% לפחות מבעלי הדירות. בעניין זה:
- דירות ציבורית לא יובאו במניין הדירות;
- בניין שיש בו 17 דירות לפחות, ייחשב מארגן כמי שמילא אחר חובת כינוס בעלי הדירות, אף אם 40% מבעלי הדירות השתתפו בשני כנסים במצטבר, ובלבד שבכנס הראשון השתתפו לפחות 30% מבעלי הדירות ובכנס השני השתתפו לפחות 20% מבעלי הדירות;
- נערך פרוטוקול לכנס, הכולל את ציון מועד הכינוס, אשר נמסר לבעלי הדירות.
איך נראה הסכם הנון-שופ?
הסכם הנון-שופ יהיה בכתב ויפורטו בו בין היתר כל אלה:
- פרטי המארגן;
- מועד חתימת ההסכם והמועד הקובע;
- הבהרה כי התמורה שיקבלו בעלי הדירות תיקבע במסגרת עסקת התחדשות עירונית מול היזם שיבחר ולא במסגרת הנון-שופ;
- התחייבויות המארגן כלפי בעלי הדירות, ובכלל זה איתור יזם שיוכל לבצע את ההתחדשות העירונית, וכן לביצוע פעולות לשם התקשרות בהסכם לארגון עסקת התחדשות עירונית עם שאר בעלי הדירות בבניין;
- התחייבות לפעול לטובת בעלי הדירות בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת;
- אם המארגן פועל מטעם יזם (כמו בכנס);
- אם יש לו עניין אישי הנוגע לעסקה (כמו בכנס);
- תוקפו של הנון-שופ (פרטים בהמשך הפוסט);
- דרכי הפנייה לממונה לעניין פניות דיירים בהתחדשות עירונית.
המארגן צריך להיות מֶענְטְשׁ: חובת הגינות וזהירות של מארגן בפרויקט התחדשות עירונית
על המארגן לנהוג בנאמנות ובמקצועיות כדלקמן:
- שמירה על סודיות: מארגן שהגיע אליו מידע מבעל דירה או אדם מטעמו, לא יגלה אותו לאחר ולא יעשה בו כל שימוש אלא בהסכמת בעל הדירה, או אם חייב לגלותו לפי הוראות החוק או כל חיקוק אחר או לפי צו של בית משפט;
- Fair-play: המארגן יפעל לטובת בעלי הדירות בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת, וימסור לבעלי הדירות כל מידע שיש בידו בעניין מהותי הנוגע לעסקת ההתחדשות העירונית שלשם ארגונה נועד ההסכם, לרבות אם הוא פועל מטעם יזם וכן מידע בנוגע להתקשרות בעלי דירות אחרים בהסכם הנון שופ (חריג לחובת שמירה על הסודיות); מידע שהתבקש כאמור יימסר לבעל דירה במועד המוקדם ביותר האפשרי ולא יאוחר מ-7 ימים ממועד הבקשה;
- מקצועיות זה שם המשחק: מארגן יפעל במיומנות ובסבירות במילוי התחייבויותיו על פי הסכם לארגון עסקת התחדשות עירונית;
- בלי פוֹיְלֵעשְׁטִיקִים: מארגן לא יתקשר עם בעלי דירות בהסכם נון-שופ, כשיש לו עניין אישי בה, אלא אם כן גילה לבעל הדירה את עניינו האישי (לרבות עניין אישי של קרובו (קרוב: בן זוג, הורה, הורה הורה, בן או בת ובני זוגם, אח או אחות וילדיהם, גיס, גיסה, דוד או דודה וילדיהם, חותן, חותנת, חם, חמות, חתן, כלה, נכד או נכדה וכל אדם אחר הסמוך על שולחנו של מארגן, וכן שותף, מעביד או עובד של מארגן) או של גוף שהמארגן / קרובו הם בעלי שליטה בו (אחד מאלה: מנהל או עובד אחראי בגוף, וכל מי שיש לו חלק העולה על 5% בהון או בזכות לקבל רווחים של אותו גוף) וקיבל את הסכמה לכך בכתב;
-
על מה אני חותמ.ת?: טרם חתימה על הסכם לארגון עסקת התחדשות עירונית, יסביר המארגן לבעלי הדירות את מהות ההסכם ועיקריו, ואת התוצאות המשפטיות הנובעות ממנו. עותק מן ההסכם יימסר לבעלי הדירות, בצירוף פרוטוקול מהכנס.
תוקף הסכם נון-שופ בפרויקט התחדשות עירונית
1. תוקף הסכם נון-שופ בפינוי-בינוי
- המארגן התקשר בהסכם נון-שופ עם 50% לפחות מבעלי הדירות בבניין שיש בו 16 דירות לכל היותר;
- המארגן התקשר בהסכם נון-שופ עם 40% לפחות מבעלי הדירות או עם 8 מבעלי הדירות לפחות, לפי הגבוה, בבניין שיש בו 17 דירות או יותר;
- המארגן התקשר בהסכם נון-שופ עם 35% לפחות מבעלי הדירות בבניין שיש בו 36 דירות או יותר.
עמד הסכם הנון-שופ בתוקפו 18 חודשים מהמועד הקובע והתקיים אחד מאלה בתוך התקופה האמורה, יעמוד הסכם הנון-שופ בתוקפו 24 חודשים מהמועד הקובע:
- המארגן התקשר בהסכם לארגון עסקת פינוי ובינוי עם 67% לפחות מבעלי הדירות בבניין;
- היזם שעמו התקשר המארגן, התקשר בעסקת פינוי ובינוי עם בעלי הדירות בבניין אשר חתמו על הסכמי הנון-שופ לפי השיעורים לעיל.
עמד הסכם הנון-שופ בתוקפו 24 חודשים מהמועד הקובע ונקלטה במוסד תכנון, בתוך 24 חודשים מהמועד הקובע, תכנית שמטרתה הריסת הבניין והקמת בניין חדש, שהוגשה על ידי המארגן, יעמוד ההסכם בתוקפו עד תום 4 שנים ממועד קליטת התכנית;
יחול רק לגבי תכנית כאמור הכוללת הוראות המאפשרות מתן היתר בנייה או היתר לשימוש.
עמד ההסכם בתוקפו 4 שנים ממועד קליטת התכנית והופקדה תכנית בתוך 4 שנים ממועד קליטתה – יעמוד ההסכם בתוקפו עד תום 5 שנים ממועד קליטת התכנית.
2. תוקף הסכם נון-שופ בתמ"א 38
הסכם נון-שופ בעסקת חיזוק יעמוד בתוקפו 6 חודשים מהמועד הקובע, ובהתקיים אחד מאלה בתוך 6 חודשים, יעמוד ההסכם בתוקפו 12 חודשים:
- המארגן התקשר בהסכם נון-שופ עם 50% לפחות מבעלי הדירות בבניין שיש בו 16 דירות לכל היותר;
- המארגן התקשר בהסכם נון-שופ עם 40% לפחות מבעלי הדירות או עם 8 מבעלי הדירות לפחות, לפי הגבוה, בבניין שיש בו 17 דירות או יותר.
עמד הסכם הנון-שופ בתוקפו 12 חודשים והתקיים אחד מאלה בתוך 12 חודשים, יעמוד ההסכם בתוקפו 18 חודשים:
- המארגן התקשר בהסכם עם 80% לפחות מבעלי הדירות בבניין;
- היזם שעמו התקשר המארגן התקשר בעסקה לפי תכנית החיזוק עם 33% לפחות מבעלי הדירות בבניין אשר חתמו על הסכמי הנון-שופ.
עמד ההסכם בתוקפו 18 חודשים מהמועד הקובע ונקלטה בוועדה המקומית בקשה להיתר בנייה שהוגשה על ידי המארגן בתוך 18 חודשים – יעמוד ההסכם בתוקפו 36 חודשים.
קוגנטי* לטובת בעלי הדירות בפרויקט התחדשות עירונית
התניה על ההוראות לפי החוק שאינה לטובת בעל דירה – בטלה. לכן, כל הוראה בהסכם נון-שופ, שאינה לטובת בעלי הדירות, בטלה. לדוגמה – תקופת בלעדיות למארגן לתקופה העולה על התקופות המצוינות בחוק.
*קוגנטי – שלא ניתן להתנות עליו.
איפה נכנסות הדירות הציבורית בנון-שופ של פרויקט התחדשות עירונית?
אם בבניין עד 40% של דירות ציבוריות (דירה שהיא בבעלות, בחכירה לדורות או בניהולה של חברה לדיור ציבורי), יימנו השיעורים האמורים בעניין תוקף הנון שופ, מתוך הדירות שאינן דירות ציבוריות בלבד.
איך משתחררים ממארגן בפרויקט התחדשות עירונית שלא בא לנו לבעלי הדירות בטוב?
להלן העילות שבגינן שהחוק מאפשר לבטל הסכם נון-שופ בטרם מועד פקיעתו:
-
הסכם לארגון עסקת התחדשות עירונית שאינו בכתב או שאינו מכיל פירוט בדבר מועד חתימתו או המועד הקובע כפי שראינו לעיל – בטל.
-
כפי שראינו, החוק קובע אבני דרך (תוקף הסכם הנון-שופ) שעל המארגן לעמוד בהן כדי שההתקשרות תישאר בתוקף ותשמר את מחויבותו בקידום עסקת התחדשות העירונית בבניין. בשל כך, אם המארגן לא קידם את הפרויקט בהתאם לאבני הדרך, הממונה לעניין פניות דיירים יהיה רשאי לתת אישור לבעלי הדירות כי הסכם הנון-שופ פקע בשל אי-עמידה באבני הדרך.
אם כן מדוע חשוב להקפיד על הוראות החוק בעניין ארגון עסקאות התחדשות עירונית וההסכם ארגון שמלווה לו, אם יש רק עילות מצומצמות שיכולות להוביל לביטולו?
ראשית, ודי ברור, לחוק צריך לציית. מעבר לכך, לא כדאי לייצר חשיפה, לדוגמה – אם יתנהל הליך של דייר סרבן, אחד פיקח יוכל לכבול "על הדרך" כי התהליך לא התנהל כשורה וכאמור בדרישות החוק. בנוסף, גם מארגן או יזם לא ירצה שהמוניטין שלו יפגע כמי שאינו פועל כשורה, וכאמור לעיל ובחוק – חלות עליו חובות הגינות ונאמנות שעליו לפעול לאורם. במקרה חריג כמובן שיכול אותו דייר כאמור לפנות גם לממונה לפניות הדיירים ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית שעלול להוציא את התנהלות באור שלילי. "טוב שם משמן טוב".
השאלה העולה, מה קורה במקרים שבהם נעשתה התקשרות עם מארגן אשר לא פעל לשביעות רצונם של בעלי הדירות ולא רק בשל אי עמידה בלוחות הזמנים או דרישות התוכן והצורה של הנון-שופ.
האם ניתן לבטל את ההתקשרות עמו? בעניין זה החוק שותק.
אמנם החוק מאפשר למי שנפגע מאי קיום ההוראות מצומצמות לפי הנדרש בחוק (בעניין קיום הכנס; צורת ותוכן הסכם הנון-שופ; חובת הגינות וזהירות; עניין אישי; שמירת הסודיות) לפנות לממונה לעניין פניות הדיירים. אך לא מדבר על אפשרות ביטול הנון-שופ, למעט מה שראינו מקודם.
אז מה כן אפשר לעשות?
-
תנאי ההסכם: קראו בעיון את ההסכם ובדקו אם יש סעיפים המאפשרים את היכולת להשתחרר מההסכם. ואם תהיו חכמים מספיק, עשו מו"מ מול מחתים הנון-שופ טרם ההתקשרות לביצוע מנגנון יציאה הכולל תנאים ברורים המאפשרים לבעלי הדירות לבטל את ההסכם אם היזם לא עומד ביעדים. סעיף נוסף שיוכל להיות יעיל – מנגנון יישוב סכסוכים מוסכם מראש לפתרון מחלוקות, לדוגמה על ידי מגשר, במקרה של מחלוקת בין הצדדים.
-
הסכמת הצדדים: לעיתים ניתן להגיע להסכמה הדדית על ביטול ההסכם. נסו לנהל משא ומתן על ביטול ההסכם בהסכמה והציגו את הסיבות שברצונכם לבטל את ההסכם.
-
היוועצו עם עורך דין המתמחה בהתחדשות עירונית: במקרה של סירוב מצד המארגן, פנו לעורך דין המתמחה בהתחדשות עירונית ובקשו חוות דעת על האפשרויות העומדות בפניכם.
-
פנייה לרשויות: בדקו אם בעלי דירות אחרים מעוניינים גם לבטל את ההסכם. ככל שיותר בעלי דירות מסכימים, כך גדל הכוח המשותף שלכם.
שמרו את כל ההתכתבויות והמסמכים הקשורים לפרויקט ולניסיונות הביטול. תיעוד מסודר יכול לסייע בכל הליך משפטי עתידי.
לאחר מכן, שקלו פניה לרשות להתחדשות עירונית או בפנייה לבית המשפט בבקשה לבטל את ההסכם.
שיחררנו מארגן מהסכם הנון-שופ. חייבים לו משהו על החשבון?
פקע הסכם הנון-שופ בשל תוקפו כפי שראינו לעיל, לא יהיה המארגן זכאי לפיצוי בשל פקיעת ההסכם מסיבה זו בלבד.
מקדמים ביעילות פרויקט התחדשות עירונית
עסקת התחדשות עירונית מורכבת ונוגעת באחד מהדברים החשובים ביותר בחיים, הבית שלכם. יתרה מזאת, הכח נמצא בידיים של בעלי הדירות. הם בעלי הקרקע. אילולא הסכמתכם – לא ניתן לקדם את הפרויקט.
לכן, מומלץ לשקול טרם חתימה על כל מסמך שעלול לסנדל אתכם בקידום ההתחדשות העירונית בבניין שלכם. השוו הצעות. קבלו המלצות. דברו עם שכנים, חברים ומשפחה שכבר עברו תהליך התחדשות עירונית ומרוצים ממנו ומהתוצאה.
הסכם נון-שופ סביר והוגן, הוא אינטרס משותף לבעלי הדירות ולמארגן. שיתוף פעולה של בעלי דירות עם מארגן מקצועי יכול להיות מבורך לקידום פרויקט התחדשות עירונית בהצלחה – כאשר הצדדים סומכים אחד על השני והתהליך נעשה בנאמנות ובשקיפות. עם זאת, בעלי הדירות לרוב אינם מודעים להשלכות ולמשמעויות ההסכם.
כדי להצליח לקדם פרויקט טוב ויעיל של התחדשות עירונית, מומלץ לבעלי הדירות למנות מטעמם עו"ד בתחילת התהליך, כדי שישמור על האינטרסים שלהם לפני חתימה על הסכם עם גורמים מעורבים.
רגע לפני חתימה על הסכם נון-שופ ורוצים לעשות את זה במקצועיות ובראש שקט? צרו איתנו קשר היום (שלחו הודעה ישירות לווטסאפ שלנו) ונשמח לסייע ללא עלות!
אנו מייצגים מאות בעלי דירות החל משלב הרעיון ועד לקבלת מפתח 🗝️🏡
- שאלות ותשובות
- עניינים אישיים – לדוגמה: החלטות בנושאי מגורים (בית אבות או מטפל/ת בבית?) , הרגלים קבועים (לקחת אותך לשחות בכל יום? לקחת אותך בכל יום לבית הכנסת? למועדון שלך? שהילדים יבקרו אותך עם הנכדים בכל יום ראשון, להסתפר כל שבועיים, לאכול רק אוכל טבעוני/בכשרות מסוימת) וכדומה
וכדומה - עניינים כספיים – לדוגמה: ניהול חשבונות בנק, השקעות, נכסים, לתת מתנה לכל נכד/ה שמתחתנת וכדומה
- עניינים רפואיים – החלטות רפואיות לדוגמה: רופא/ה מיוחד/ת שאת/ה רוצה שימשיך לטפל בך? ישנם כדורים / תרופות קבועים שאת/ה נוטל/ת? האם יש מקום אשפוז מועדף על ידך? מה דעתך על טיפולים מאריכי חיים? החייאה? הלם חשמלי? ניתוחים? כימותרפיה/הקרנות? כריתת אברים? כדורים?
- שליטה על עתידכם: אתם קובעים מראש מי יטפל בענייניכם ואיך.
- הגנה משפטית: מונע את הצורך במינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט.
- שקט נפשי: מבטיח שרצונותיכם יכובדו גם אם לא תוכלו להביע אותם.
- חיסכון בזמן וכסף: מונע הליכים משפטיים מסובכים ויקרים בעתיד.
- שלום בית: ממוריד את הלחץ והנטל הרגשי והנפשי הכבד מהיקירים שדואגים לאדם ובכך גם חוסכת סכסוכים משפחתיים בדאגה למלא את רצון היקיר להם.
להלן חלק ההבדלים העיקריים בין ייפוי כוח מתמשך למינוי אפוטרופוס:
ייפוי כוח מתמשך | מינוי אפוטרופוס | |
זמן קבלת ההחלטה | נעשה מראש על ידי האדם עצמו, כשהוא צלול ומסוגל לקבל החלטות | נעשה בדיעבד, כשהאדם כבר אינו מסוגל לקבל החלטות |
הגורם המחליט | הממנה עצמו בוחר את מיופה הכוח | בית המשפט ממנה את האפוטרופוס |
הליך משפטי | לא נדרש | נדרש הליך משפטי מלא |
גמישות | מאפשר הנחיות מפורטות ומותאמות אישית | מוגבלת , בית המשפט קובע את היקף הסמכויות |
פרטיות | שומר על פרטיות האדם | כרוך בדיון משפטי פומבי |
תחילת תוקף | נכנס לתוקף כשהאדם מאבד כשירות | מתחיל רק לאחר החלטת בית המשפט |
פיקוח | פיקוח גמיש, לפי הגדרת הממנה | פיקוח הדוק ומחמיר של בית המשפט |
שמירה על רצון האדם | מכבד את רצון האדם ושומר על אוטונומיית הממנה | עלול להיתפס כפגיעה באוטונומיה של האדם |
עלויות | עלות חד-פעמית נמוכה יחסית | עלויות משפטיות גבוהות יותר ומתמשכות |
יתרונות ייפוי הכוח המתמשך על פני מינוי אפוטרופוס:
- אוטונומיה אישית: האדם בוחר בעצמו מי יטפל בענייניו, ולא בית המשפט.
- גמישות: ניתן להגדיר מראש הנחיות מפורטות לגבי ניהול העניינים.
- פרטיות: נמנע הצורך בדיון משפטי פומבי על ענייניו האישיים של האדם.
- מהירות ויעילות: נכנס לתוקף מיידית כשנדרש, ללא עיכובים משפטיים.
- חיסכון בעלויות: נמנעות הוצאות משפטיות כבדות הכרוכות בהליך מינוי אפוטרופוס.
- שמירה על כבוד: מכבד את רצונו של האדם ומונע את הצורך להכריז עליו כ"חסוי".
- התאמה אישית: מאפשר לקבוע הוראות שונות לתחומי חיים שונים.
- הפחתת עומס: מקל על מערכת המשפט ומונע הליכים מיותרים.
- שלום המשפחה: מונע מחלוקות משפחתיות על זהות האפוטרופוס.
- המשכיות: מבטיח המשך ניהול ענייניו של האדם באופן הקרוב ביותר לרצונותיו.
ראשית, נקבעת פגישה עם עורך דין שהוכשר והוסמך על ידי האפוטרופוס הכללי להכין ייפויי כוח מתמשכים. בפגישה הראשונית, עורך הדין מסביר את מהות המסמך, יתרונותיו והשלכותיו המשפטיות.
לאחר מכן, מתקיים דיון מעמיק על רצונותיו של הממנה (האדם המכין את ייפוי הכוח), מה מטרותיו בהכנת ייפוי כוח מתמשך, מדוע הוא מעוניין להכין ייפוי כוח מתמשך, האם זה מרצונו החופשי או שהופעלו עליו לחצים וכיו"ב.
עורך הדין שואל שאלות מקיפות לגבי העדפותיו בתחומים שונים כמו בריאות, כספים, ועניינים אישיים. הוא מברר גם מי הם האנשים שהממנה רוצה למנות כמיופי כוח.
עורך הדין מסביר את האפשרויות השונות הקיימות בייפוי הכוח, כמו מינוי מיופה כוח אחד או מספר מיופי כוח לתחומים שונים, האפשרות למנות מיופה כוח מחליף וכן מיודעים (כאלה שמקבלים עדכונים בדבר פעולות שמבצע מיופה הכוח).
עורך הדין נפגש עם כל אחד ממיופיי הכוח שנבחרו. בפגישות אלו:
- מוסבר להם תפקידם ואחריותם כמיופיי כוח.
- נבדקת הסכמתם והתאמתם לתפקיד.
- מובהרות הסמכויות והמגבלות שלהם על פי ייפוי הכוח.
- ניתנות הנחיות לגבי אופן הפעולה כשייפוי הכוח ייכנס לתוקף.
בשלב הבא, עורך הדין מכין טיוטה של המסמך בהתאם לרצונות הממנה. הטיוטה נשלחת לממנה לעיון ואישור. לאחר שהממנה מאשר את הטיוטה, נקבעת פגישה נוספת לחתימה על המסמך.
בפגישת החתימה, עורך הדין מוודא שוב שהממנה מבין את משמעות המסמך ומסוגל לקבל החלטות. הממנה חותם על המסמך בנוכחות עורך הדין, שמאשר את החתימה.
לבסוף, עורך הדין מפקיד את ייפוי הכוח אצל האפוטרופוס הכללי באמצעות מערכת מקוונת. הממנה מקבל אישור על ההפקדה.
חשוב לציין שהתהליך כולו מתבצע תוך שמירה קפדנית על פרטיותו של הממנה ועל כבודו. עורך הדין מחויב לוודא שהממנה פועל מרצונו החופשי ומבין את ההשלכות של החלטותיו.
תהליך זה מבטיח שייפוי הכוח המתמשך משקף באופן מדויק את רצונותיו של הממנה ועומד בכל הדרישות החוקיות, מה שמקנה לו תוקף משפטי מלא.